Intergas Xtreme 36 cv-ketel.

Intergas Xtreme 36

In de XTREME van Intergas gaan prestaties, intuïtieve bediening, een eigentijds design en een extreem hoog rendement op warmwater hand in hand.

Xtreme

De Intergas Xtreme maakt gebruik van het beproefde concept van de dubbele aluminium twee-in-een warmtewisselaar. Het gepatenteerde Intergas ontwerp, met twee gescheiden koperen circuits, zorgt voor optimale warmteoverdracht en minimaal warmteverlies. Het CV-water en het koude tapwater stromen rechtstreeks door de warmtewisselaar, zodat de rookgassen maximaal afkoelen en de condensatiewarmte optimaal wordt benut.

Extreem hoog rendement op warmwater

Naast deze beproefde wisselaar wordt in de Intergas Xtreme gebruik gemaakt van een 2e warmtewisselaar (warmte terugwin unit). Deze 2e warmtewisselaar is geïntegreerd in de rookgasafvoer van het toestel waarmee de verbrandingsgassen nog verder afgekoeld worden.

Tevens wordt de restwarmte van de rookgassen tijdens CV-gebruik benut om het tapwater voor te verwarmen. Hierdoor is er minder energie nodig om het water op temperatuur te brengen. Door toepassing van deze technologie wordt een extreem hoog rendement behaald. De Xtreme noemen wij niet voor niets de Xtreme, al vanaf een Q brutotap van 9.000 MJ/jaar en brutowarmtebehoefte van 19.000 MJ/jaar voor verwarming bereikt het toestel zijn maximale rendement en mag gerekend worden met een jaartaprendement EPN van 1,10.

Bekijk de Intergas Xtreme cv-ketel:

Intergas Xtreme

CW5:
Intergas Xtreme 36 (CW 5)